Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ

technology freak
Είτε μας αρέσει είτε όχι η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Έχουμε πρόσβαση σε χιλιάδες πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και με ένα κλικ, μπορούμε να μάθουμε τα πάντα… από τον καιρό μέχρι νέα από την άλλη άκρη του κόσμου και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο! Πιο κάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο χρήσιμες ιστοσελίδες και εφαρμογές για τον απλό πεζοπόρο μέχρι τον πιο ψαγμένο αλπινιστή!

 http://pezoporia.gr
Στο pezoporia.gr θα βρείτε εύκολες, αλλά και δύσκολες διαδρομές, που αξίζει να περπατήσετε και για τις οποίες δεν χρειάζονται γνώσεις αναρρίχησης ή τεχνικό εξοπλισμό.
Θα επικοινωνήσετε με άλλους φίλους που έχουν την ίδια αγάπη για το περπάτημα.
Θα βρείτε πληροφορίες για τα βουνά της Ελλάδας, τα καταφύγια, τους ορειβατικούς συλλόγους, τα καταστήματα ορειβατικού εξοπλισμού και πολλά άλλα.
 http://www.mountain-forecast.com
Εδώ θα βρείτε μετεωρολογικές προβλέψεις για περισσότερες από 11200 κορφές, βουνά και χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου, που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα projects σας.
 http://www.endomondo.com
Το endomondo είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας, με την οποία μπορείτε να καταγράφετε τις επιδόσεις σας στο τρέξιμο, το ποδήλατο, το καγιάκ και διάφορα άλλα αθλήματα. Τα δεδομένα αυτά μπορείτε να τα μοιραστείτε με φίλους σας ή απλά να κρατάτε αρχείο των προπονήσεων σας.
 http://routes.gr/
Το routes αποτελεί τη βασικότερη πηγή πληροφοριών, στην Ελλάδα, για αναρριχητικές διαδρομές κάθε τύπου (βράχου, πάγου και μικτές) και είναι το απαραίτητο εργαλείο κάθε αναρριχητή που προετοιμάζεται για την επανάληψη διαδρομών ή το άνοιγμα νέων.
 http://www.summitpost.org
Μια πολύ καλή πηγή πληροφοριών για τον πεζοπόρο, τον ορειβάτη, τον αναρριχητή και γενικά για οποιονδήποτε ασχολείται με τις δραστηριότητες στην φύση. Το ωραίο με αυτήν την ιστοσελίδα είναι ότι μπορεί οποιοδήποτε να στείλει πληροφορίες για να εμπλουτιστεί η βάση δεδομένων που ήδη υπάρχει.
 http://climbingaway.fr/en/
Βρείτε πεδίο να σκαρφαλώσετε κοντά στο μέρος που μένετε ή κάνετε διακοπές. Θα βρείτε πληροφορίες για τον είδος του βράχου, την δυσκολία των διαδρομών, φωτογραφίες των πεδίων και οδηγίες για το πώς θα πάτε! Μπορείτε ακόμα να ανεβάσετε πληροφορίες για κάποιο πεδίο στην περιοχή σας.
 http://www.mountainproject.com/
Προσφέρει ότι και το climbingaway, αλλά πιο οργανωμένα. Μπορείς να διαλέξεις πεδίο και μετά να κατεβάσεις τον αναρριχητικό οδηγό για αυτό. Παρέχει ακόμα καο πληροφορίες για τα δύσκολα κομμάτια των διαδρομών είτε είναι sport διαδρομές, trad ή προβλήματα boulder!
 https://itunes.apple.com/us/app/climbing-grade-converter-free/id317713055?mt=8
Κατεβάστε στο κινητό σας την δωρεάν εφαρμογή για να βρίσκετε εύκολα τον βαθμό δυσκολίας κάθε αναρριχητικής διαδρομής, σε όποιο σύστημα και αν είναι αυτή.
Αυτά τα λίγα. Ελπίζω να φανούν χρήσιμα στην καθημερινή προπόνηση αλλά και στην οργάνωση των ταξιδιών σας!

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Χρησιμότατα!
Ευχαριστούμε.